Historie

HistorieLaudécor er en sammentrækning af mit navn - Laura, og ordet decoration eller décor – fordi det er det det hele drejer sig om, dekoration på ting der skal dekorere i boligen!


Jeg er oprindelig uddannet som tekstildesigner fra The Ruth Prowse School of Art i Cape Town, Sydafrika – (og det er også der jeg kommer fra). Omkring halvvejs igennem mit studietid begyndte jeg at modtage bestillinger for noget af mine tekstil-tryk, og det varede ikke længe før jeg havde virksomheden op at stå – nærmere bestemt omkring slutning af 1990. 

 

Der kom dog for alvor gang i den i begyndelsen af 1992, da jeg var færdiguddannet og fik et hjørne af min brors værksted at arbejde i.   Dengang fremstillede jeg håndmalede tekstiler til brug på f.eks. foldegardiner, som bordduge, lampeskærmer og andre ting til boligen, og det meste var i samarbejde med indretningsarkitekter som skulle bruge noget specielt til deres klienter.


I foråret af 1996 var der en dag en der spurgte: ”Hvorfor laver du ikke keramik der passer til de bordduge du laver? ” – og så begyndte mit eventyr med ler.


Jeg kom til Danmark i starten af 1998, og holdt lidt lav profil med virksomheden indtil jeg kunne sproget, og havde midlerne til at åbne butikken på den nuværende adresse, det skete d. 1. september 2001.


Igennem årene har jeg sommetider været nød til at have arbejde ved siden af virksomheden – det er ikke nogen hemmelighed at det er en kunst at leve af sin kunst! 


Jeg har dog været så heldig at få lov til at arbejde som scenograf på Ringsted Sommerspil igennem 4 år, at arbejde på Kählers Keramik i Næstved, (den oprindelige fabrik) samt i keramikværkstederne på hhv. Holmegaard Entertainments og Holmegaard Park – begge dele oplevelsescentre på det gamle Holmegaard Glasværk. I det sidste halvår af 2018 blev det til endnu en tur på Kählersbakken i Næstved, hvor der også var opgaver bag scenen i forbindelse med tv-produktionen "Keramikkampen".

 

Jeg kan betegnes som en multikunstner da jeg beskæftiger mig med mange former for kunst, herunder også billedkunst, og illustration.